In Nederland is Norton Internet Security één van de meest populaire antivirusprogramma’s. Het programma is afkomstig van het Amerikaanse IT-bedrijf Symantec. Dit bedrijf is gespecialiseerd in beveiligingssystemen voor diverse apparaten. Het meest bekende product is Norton antivirus, maar het bedrijf ontwikkeld ook SSL-certificaten en beveiligde Cloud opslagplaatsen. Het antivirusprogramma staat bekend om de effectieve werking. Bij Norton zijn ze zelfs zo zeker van de werking van hun product dat ze je geld teruggeven als je toch een virus krijgt tijdens je bescherming van Norton. Onderstaand kun je meer informatie lezen over de verschillende pakketten van Norton.
Norton Internet Security eerste 30 dagen gratis
Norton beveiligt alle apparaten zoals je pc, Mac en smartphones. Om een goed idee te krijgen van Norton mag je het programma de eerste dertig dagen gratis proberen. Hierna besluit je of je overgaat tot de betaalde versie.

norton beveiliging

Drie varianten van Norton Antivirus
Norton heeft 3 verschillende antivirusprogramma’s. Iedere variant heeft zijn eigen kenmerken en bevat een andere prijsklasse. Onderstaand een overzicht van de drie varianten met toelichting.

1. Norton Security Standard
Dit is het meest voordelige pakket biedt de volgende bescherming voor pc en Mac:
– Beschermt tegen spyware, malware en virussen;
– Beschermt je persoonlijke gegevens en transacties zoals internetbankieren;

Kosten van het pakket: €29,99 per jaar.
Unieke aanbieding: Je krijgt je gehele aankoopbedrag terug wanneer je ondanks het standard pakket toch geïnfecteerd wordt met een virus die het systeem niet kan verwijderen.

2. Norton Security Deluxe
Dit pakket is iets duurder, maar kan wel tot 5 apparaten beschermen. Het is geschikt voor pc en Mac en biedt de volgende bescherming:
– Beschermt pc, Mac, smartphones en tablets
– Biedt bescherming voor 5 apparaten
– Optimale beveiliging tegen virussen, spyware en alle andere risico’s op internet
– Beschermt je persoonlijke gegeven en online betalingen

Kosten van het pakket: €39,99 voor het eerste jaar. Voor dit bedrag bescherm je al 5 apparaten.
Unieke aanbieding: Je krijgt het gehele bedrag terug als blijkt dat je toch een virus op je computer hebt gekregen.

3. Norton Security Premium
Dit uitgebreid pakket beschermt tot wel 10 apparaten inclusief pc’s, Mac, tablets en alle smartphones. Het pakket is uitermate geschikt om elk apparaat binnen je gezin optimaal te beveiligen. Het pakket biedt de volgende beveiliging:
– Beveiligde online pc-opslag met 25 GB opslagruimte. Dit kun je upgraden naar meer opslagruimte.
– Gezinsveiligheid zodat je kinderen veilig kunnen internetten
– Beschermt tot 10 apparaten
– Beschermt tegen alle soorten spyware, malware en virussen
– Beschermt je persoonlijke gegeven en die van je gezin.
– Beveiligd online transacties
– Beheren van de beveiliging kan eenvoudig online.

Kosten van het pakket: €44,99 per jaar. Voor dit bedrag kun je dus 10 apparaten beveiligen.
Unieke aanbieding: Ook bij dit pakket krijg je het geld terug als je toch een virus krijgt die niet door Norton verwijderd kan worden.
Welke variant is geschikt voor jou?
Alle drie de varianten van Norton Security zijn geschikt voor Nederlandse particulieren. Welke variant voor jou het meest geschikt is ligt aan het aantal apparaten die je graag wilt beveiligen. Vind je het belangrijk dat je op elk apparaat veilig gebruik kan maken van internet dan kun je het beste voor Deluxe of Premium kiezen. Deluxe beschermt maximaal 5 apparaten. Heb je een gezin en meerdere pc, tablets en smartphones dan is Premium erg geschikt om meteen alle apparaten te beveiligen. Ben je alleenstaand en wil je alleen je computer extra beschermen, dan is het standard pakket voldoende.
Hoe kun je Norton downloaden en installeren?
Het antivirusprogramma van Norton is erg eenvoudig te downloaden. Meestal kun je met één druk op de knop het downloaden starten. In eerste instantie kun je kiezen voor de gratis proefversie. Je kunt Norton dan 30 dagen proberen. Na deze proefperiode bepaal je zelf of je het programma wilt aanschaffen. Is het antivirusprogramma je bevallen dan kun je eenvoudig upgraden naar een betaalde versie naar keuze. Meestal is dit ook met één klik op je muis gebeurd, maar mocht je er niet uitkomen dan is er ook een eenvoudige handleiding.

Bevalt Norton je niet tijdens de proefperiode van 30 dagen dan kun het probleemloos opzeggen. Houd er wel rekening mee dan je apparaten dan niet meer beveiligd zijn. Het is daarom verstandig direct op zoek te gaan naar een ander antivirusprogramma.
Laat hier je Norton ervaring achter
Heb jij ervaringen met Norton Internet Security, laat dan hier je beoordeling achter op Ant-Software. Je kunt het programma beoordelen op: functies, gebruikersgemak, bescherming en de prijs. Je kunt maximaal vijf sterren geven aan deze beoordelingspunten. Jouw review kan andere erg helpen bij het maken van een goede keuze.

Voor mensen die nog aan het oriënteren zijn kunnen reviews van andere consumenten een goed beeld schetsen over Norton. Ben je blijven zitten met een vraag na het lezen van deze review dan kun je altijd contact op nemen met ons of direct met Norton.